انواع گرماژ کاغذ

انواع گرماژ کاغذ

گرماژ کاغذ یعنی: برای یک نوع خاص از کاغذ به ازای هر یک متر مربع از آن، کاغذ چند گرم است؟ برای مثال وقتی می گوییم گرماژ کاغذی ۸۰ GSM است، یعنی هر متر مربع از این کاغذ ۸۰ گرم جرم دارد. GSM مخفف grams per square meter است و واحد اندازه گیری در گرماژ کاغذ می باشد. می توان تشخیص داد که هر چه گرماژ بیشتر باشد جرم کاغذ نیز بالاتر است. در ادامه به کاربرد گرماژ و تحلیل آن می پردازیم.

 

گرماژ کاغذ چیست؟

گرماژ در کاغذ میزان استحکام کاغذ را نشان می دهد. چرا که هر چه جرم کاغذ بیشتر باشد، مقاومت آن در برابر پارگی و پوسیدگی بیشتر خواهد بود. در نتیجه افزایش گرماژ موجب افزایش قیمت آن نیز می شود. میزان استحکام کاغذ در کیفیت چاپ بر روی آن بسیار موثر است. به عبارتی اگر کیفیت بالاتری در چاپ را مد نظر دارید، گرماژ بالاتری را نیز باید انتخاب نمایید. گرماژ استاندارد کاغذ معمولا ۸۰ در نظر گرفته می شود. هر چه این مقدار بالاتر رود، کاغذ رو به مقوا می گراید.

 

انواع گرماژ کاغذ و کاربرد آن ها

انواع گرماژ کاغذ

کم ترین گرماژ کاغذ معمولا ۳۸ است و بیشترین آن ۶۰۰. از گرماژ های پایین تر از ۸۰ معمولا برای تولید گان های یک بار مصرف کار، روزنامه و یا قبوض آب و برق و گاز بهره گرفته می شود. چرا که ضخامت و چگالی پایینی دارند. در صنعت چاپ در مقیاس انبوه و تیراژ های بالا نیز از گرماژ کاغذ ۶۰ تا ۷۰ استفاده می شود. از گرماژ ۸۰ نیز در چاپ به وسیله ی پرینتر های دیجیتال بهره گرفته می شود. برای استفاده در پرینتر ها معمولا باید از تغییر گرماژ جلوگیری کرد. چرا که کیفیت چاپ آن با تغییر استحکام کاغذ دچار آسیب می شود.

گرماژ کاغذ در اندازه های بالاتر از ۸۰، کاربرد های ویژه ای دارد. گرماژ بین ۸۰ تا ۱۰۰ معمولا در بین ادارات و چاپ اسناد شرکتی محبوبیت دارد. چرا که ضخامت آن معمول و مناسب است. لازم به ذکر است که هر چه گرماژ بالاتر برود، قابلیت تا خوردن آن کاغذ کاهش می یابد. در نتیجه برای چاپ مواردی که نیاز به تا خوردن در ا اهمیت دارد، از گرماژ پایین تر استفاده می شود. از گرماژ بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ معمولا برای چاپ بروشور ها و کاتالوگ های تبلیغاتی استفاده می شود. چرا که استحکام خوبی داشته و همچنان قابلیت تا خوردن دارد. حتما پاکت های پستی ضخیم را مشاهده کرده اید. این پاکت ها از کاغذ هایی با گرماژ بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ بهره می گیرند. برای چاپ کارت ویزیت ها و کارت های نسبتا ضخیم هم از کاغذ با گرماژ ۱۸۰ بهره گرفته می شود.

گرماژ کاغذ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نیز برای صحافی های جلد سخت و دیگر بسته بندی های با استحکام بالای کاغذ استفاده می شود. کاربرد های دیگری مانند جلد نرم، جلد جزوات، پوشه ها و… وجود دارند که معمولا از گرماژ کاملا ثابتی برای آن ها استفاده نمی شود. اما تقریبا می توانند در دسته ی گرماژ های بالا قرار بگیرند. در مواردی که گرماژ بالاتر از ۳۰۰ باشد نیز در تولید کاغذ مخصوص ماکت سازی و مهندسی و دیگر ابزار هایی از این دست استفاده می شود.

 

محاسبه گرماژ کاغذ

برای محاسبه ی گرماژ کاغذ از دو روش کلی می توان بهره گرفت. روش اول برای محاسبه ی جرم کل کاغذ ها است. شما با ضرب تمام پارامتر های روبرو در هم می توانید به جرم بسته ی کاغذ خود برسید. طول کاغذ × عرض کاغذ × گرماژ کاغذ × تعداد ورقه های کاغذ = جرم کل. حال اگر قصد دارید که هر کدام از پارامتر های دیگر را به دست آورید، کافیست در فرمول جای آن را خالی بگذارید و سپس محاسبه کنید. روش دوم استفاده از فرمول روبرو است؛ (جرم کاغذ / مساحت کاغذ) × ۱۰۰۰۰۰۰ = گرماژ کاغذ.

 

ارائه ی انواع خدمات چاپ، صحافی و برش در مجموعه صحافی گالینگور

مجموعه صحافی گالینگور، ارائه دهنده ی انواع خدمات چاپ و صحافی و ساخت انواع هدایای شرکتی است. یکی از عناوین فعالیت در این مجموعه ی بزرگ، ارائه ی خدمات انواع گرماژ کاغذ است. شما می توانید با ثبت سفارش مد نظر خود، در کم ترین زمان ممکن و با معقول ترین هزینه، از این خدمات بهره ببرید. همچنین می توانید با مراجعه به دیگر ردیف های خدماتی از اطلاعات ذکر شده استفاده ببرید و سفارش مد نظر خود را درج نمایید. امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله در رابطه با گرماژ کاغذ، برای شما خواننده ی محترم مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *