معرفی و شناخت صحافی گالینگور

صحافی گالینگور

انتخاب جلد برای صحافی اهمیت بسیاری دارد. گاهی به دنبال ماندگاری بالا برای جلد کتاب خود هستیم و گاهی هزینه مطرح است. گاهی اهمیت جنس و کیفیت بصری مهم است و گاهی استحکام و توان نگهداری تعداد بالای صفحات. گالینگور یک نوع جلد برای صحافی کتاب است که با نام “جلد سخت” نیز شناخته می شود. این نوع جلد، ظاهری شکیل و مجلل به کتاب مد نظر شما می بخشد. همچنین می تواند با جنس های مختلف و طرح های متفاوت، بسته به نیاز و کاربرد شما، تولید شود.

 

جنس صحافی گالینگور چیست؟

صحافی گالینگور یا جلد سخت معمولا با بدنه ای از جنس مقوای محکم و مقاوم انجام می شود. در برخی موارد نیز از کارتن فشرده و چند لایه استفاده می شود که این نوع جلد از استحکام بالاتری برخوردار است. برای اتصال کاغذ ها به این جلد نیز از دو روش استفاده می شود. روش اول چسباندن دسته های کاغذ به ستون فقرات جلد کتاب به وسیله ی چسب گرم و یا سریش است. روش دوم نیز دوخت صفحات است که از مقاومت بالاتری برخوردار است. این روش موجب می شود که ورقه ها به صورت محکم به ستون فقرات دوخته و متصل شوند. به این ترتیب ماندگاری صفحات درون جلد بالا می رود و از جدا شدن و برگ برگ شدن ورقه ها جلوگیری می شود.

برای روکش کردن گالینگور از مواد مختلفی استفاده می شود. مقوا، پارچه، چرم و حتی آلومینیوم از جمله مواد و متریال هایی هستند که برای کاور گالینگور از آن ها استفاده می شود. در بیشتر موارد از مقوا های ضخیم در تهیه ی کاور گالینگور بهره گرفته می شود. اما استفاده از چرم و پارچه، علی الخصوص پارچه ی چلوار، برای صحافی گالینگور مطرح تر است. چرا که این جنس به کتاب ها ظاهری زیبا و شیک می بخشد.

 

انواع صحافی جلد سخت

صحافی جلد سخت

صحافی جلد سخت دو نوع دارد. جلد گالینگور و جلد سلفونی. در جلد سلفونی، صفحه ی رویین توسط یک لایه پلاستیک پوشیده می شود. این لایه می تواند از نفوذ رطوبت جلوگیری کرده و موجب حفظ ماندگاری کتاب شود. صحافی گالینگور می تواند در قطع های مختلفی مانند وزیری، رقعی و رحلی انجام شود. این قطع ها متناسب با سایز صفحات است. همچنین برای چاپ نوشته های روی جلد نیز می توان از روش های مختلفی بهره گرفت. در موارد اعلی از چاپ دستی استفاده می شود که با کوبیدن شابلون های چوبی یا فلزی، نقش مورد نظر به صورت طلا کوب یا نقره کوب بر روی جلد حک می شود. در موارد معمولی نیز از پرینتر های سوزنی برای ایجاد نقش بر روی جلد استفاده می شود.

 

کاربرد های صحافی گالینگور

کاربرد های صحافی گالینگور

جلد گالینگور کاربرد های وسیعی دارد. اما عموما از این نوع جلد سخت، برای صحافی پایان نامه ها و دفاتر اداری و یا کتاب های مهم و با ارزش استفاده می شود. چرا که اصلی ترین خصیصه ی این جلد، ماندگاری و استحکام آن است. همچنین اینکه جنس رویه ی این صحافی نیز می تواند بنا به نیاز و کاربرد آن تغییر کرده و متناسب گردد. برای مثال کتاب های ارزشمندی همچون قرآن، دیوان حافظ و یا شاهنامه ی فردوسی، معمولا با صحافی گالینگور جلد می شوند. همچنین عموما از رویه های چرمی و طرح های طلا کوب به شیوه ی دستی یا ماشینی برای آن ها استفاده می شود. یا برای دفاتر رسمی و اداری، از گالینگور با جنس پارچه های ضخیم استفاده می شود. به این ترتیب می تواند رسمیت و زیبایی را هم زمان در جلد مد نظر نمایان کند. و یا برای صحافی پایان نامه ها و سر رسید ها از جنس مقوای ضخیم استفاده می شود که حفظ ماندگاری ورقه ها مطرح است.

 

ارائه خدمات صحافی جلد کتاب

قصد داشتیم با توضیحات ارائه نموده در رابطه با صحافی گالینگور، در انتخاب صحیح و متناسب با نیاز، به شما عزیزان کمک کنیم. همچنین شما می توانید با مطالعه ی سایر مطالب وبسایت، نیاز خود را شناسایی نموده و از انواع خدمات چاپ و صحافی با کیفیتی مناسب و هزینه ای معقول، بهره ببرید. مرکز چاپ ایرانیان تلاش دارد تا با ارائه ی این خدمات، علاوه بر عرضه ی محصولات و خدمات خود به مشتریان، سهمی در حفظ شان منزلت کتاب داشته باشد. امیدواریم این مطالب مورد توجه شما واقع گردیده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *