صحافی فنری یا صحافی سیمی

صحافی فنری

صحافی فنری یکی از انواع روش های صحافی است که کاربرد زیادی در مجلد سازی دارد. برای صحافی کتاب روش های مختلفی هست. عواملی مانند میزان کاربرد، تعداد صفحات، خواسته ی مشتری و.. در انتخاب نوع آن اهمیت دارد. خاصیت صحافی فنری این است که می توان کتاب صحافی شده را به طور کامل باز نمود. به همین جهت برای کتاب هایی که معمولا مورد استفاده ی مداوم قرار می گیرند، از روش صحافی سیمی استفاده می شود.

از انواع صحافی می توان به صحافی چسب گرم، صحافی منگنه، صحافی جلد سخت و… اشاره نمود. در این محتوا قصد داریم یکی دیگر از انواع صحافی یعنی صحافی سیمی را به شما معرفی کنیم.

 

انواع صحافی فنری

انواع صحافی فنری

انجام صحافی سیمی بستگی به تعداد صفحات مد نظر دارد. به این صورت که متناسب با تعداد صفحاتی که باید صحافی شوند، فنر انتخاب می شود. فنر ها به ۳ مدل مارپیچی فلزی، فنر دوبل فلزی و فنر پلاستیکی هستند. استفاده از فنر مارپیچی فلزی معمولا پر کاربرد تر است. چرا که تنوع سایز های آن موجب استفاده در تعداد صفحات مختلف می شود. فنر مارپیچی فلزی دارای ۱۱ سایز مختلف است که میزان گنجایش صفحات آن نسبت به سایز بدین شرح است؛ ظرفیت سایز ۱۴: تا ۱۱۰ برگ. ظرفیت سایز ۱۶: تا ۱۴۰ برگ. ظرفیت سایز ۱۸: تا ۱۷۰ برگ. ظرفیت سایز ۲۰: تا ۱۹۰ برگ. ظرفیت سایز ۲۲: تا ۲۲۰ برگ. ظرفیت سایز ۲۵: تا ۲۴۰ برگ. ظرفیت سایز ۳۰: تا ۲۸۰ برگ. ظرفیت سایز ۳۵: تا ۳۳۰ برگ. ظرفیت سایز ۴۰: تا ۴۰۰ برگ. ظرفیت سایز ۴۵: تا ۴۵۰ برگ. ظرفیت سایز ۵۰: تا ۵۰۰ برگ.

از فنر دوبل فلزی معمولا در صحافی فنری دفترچه ها استفاده می شود. زیرا این نوع فنر ها در بیشترین حالت گنجایش ۱۵۰ برگ را دارند. نوع سوراخ های آن به شکل مربع است. همچنین به دلیل قدیمی بودن و مقاومت پایین فنر ها امروزه کاربرد کمتری نسبت به دیگر انواع صحافی دارند. صحافی سیمی چه به صورت ماشینی و چه به صورت دستی فرآیند ساده ای دارد. به همین علت، به سرعت و در کم تر از چند دقیقه می توان یک کتاب معمولی را صحافی فنری نمود.

 

شیوه ی انجام صحافی سیمی

شیوه ی انجام صحافی سیمی

صحافی فنری به وسیله ی دستگاه هایی صورت می گیرند که برخی از آن ها برقی، برخی دیگر به صورت نیمه برقی و برخی از آن ها به صورت دستی کار می کنند. برای صحافی سیمی، باید ابتدا از ورقه ای بودن کتاب مد نظر اطمینان حاصل کرد. به این معنی که اگر کتاب از قبل با چسب گرم یا منگنه صحافی شده، بخش شیرازه ی آن برش داده شود تا بتوان آن را به صورت دسته های کاغذ از هم جدا نمود.

سپس کتاب یا دفتر ورقه ورقه شده را به صورت دسته های ۱۵ برگی در دستگاه پانچ قرار می دهند. تفاوت دستگاه های پانچ در فاصله ی سوراخ های آن است. در مرحله ی پایانی نیز پس از پانچ شده کل صفحات، فنر متناسب با کتاب را از لا به لای سوراخ ها رد می کنند.

 

کاربرد های صحافی فنری

پیش تر اشاره کردیم که از صحافی فنری برای کتاب ها یا دفتر های پر کاربرد استفاده می شود. در نتیجه این صحافی برای جزوه ها و کتب درسی بسیار پر کاربرد است. از دیگر کاربرد های این نوع صحافی، در ساخت دفترچه، تقویم، صورت جلسه ها فرم های جلسات، کتب دستورالعمل های کاری و… استفاده می شود. به طور خلاصه، هر دفتر یا کتابی که نیاز به استفاده ی راحت از آن باشد را می توان با صحافی فنری جلد نمود.

 

ارائه ی انواع خدمات چاپ، صحافی و برش در مجموعه صحافی گالینگور

مجموعه صحافی گالینگور، ارائه دهنده ی انواع خدمات چاپ و صحافی و ساخت هدایا است. یکی از عناوین فعالیت در این مجموعه ی بزرگ، ارائه ی خدمات صحافی فنری و دیگر انواع صحافی است. شما می توانید با ثبت سفارش مد نظر خود، در کم ترین زمان ممکن و با معقول ترین هزینه، از این خدمات بهره ببرید. همچنین می توانید با مراجعه به دیگر ردیف های خدماتی از اطلاعات ذکر شده استفاده ببرید و سفارش مد نظر خود را درج نمایید. امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله در رابطه با صحافی سیمی، برای شما خواننده ی محترم مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *